Het terrein van De Zorgstal bestaat uit diverse bouwdelen. Het woonhuis is privé in gebruik en de grote stal bestaat uit drie gedeeltes.

  • Het eerste gedeelte is in gebruik als schuur/opslag van stro en hooi.
  • Het tweede gedeelte bestaat uit een entree met aan de rechterzijde twee ruimtes waarvan de eerste ruimte in gebruik is als kantoorruimte en de tweede ruimte in gebruik als zadelopslag. De ruimte aansluitend aan de entree is in gebruik als kantine/dagbestedingsruimte. Hier bevindt zich ook een keuken waar een aantal keren per week maaltijden worden bereid. Aan de linkerzijde bevinden zich de toiletruimtes en de wasruimte. In de wasruimte zijn twee was-/droogmachines geplaatst. Boven de entree bevindt zich een zolderberging.
  • Het derde gedeelte is in gebruik als stalling voor paarden en pony’s.

Achter de grote stal bevindt zich een schuur die alleen in gebruik is wanneer begeleiding aanwezig is.

Wooninitiatief

Naast de schuur bevinden zich twee units en achter de schuur bevinden zich vier units, deze zijn in gebruik door cliënten die wonen op De Zorgstal. Het zijn mantelzorgwoningen, met altijd zorg in de nabijheid. Er is een eigen badkamer met douche en toilet. In de keuken kan zelf gekookt worden en er zijn een gasfornuis en koelkast aanwezig. Ook hebben de woonunits een aparte slaapkamer en woonkamer. Alle woonunits staan vrij van elkaar om het gevoel van zelfstandigheid te geven dit ook te bevorderen en stimuleren.