Even voorstellen: Wout de Vries

By februari 7, 2019Nieuws

Mijn naam is Wout de Vries. In 1976 ben ik begonnen als leerkracht in het speciaal onderwijs, aan een school voor zeer moeilijk lerende kinderen (de tegenwoordige “cluster-3 school”). 

​Sinds 1982 ben ik betrokken bij het Middelbaar Beroeps Onderwijs, bij de richtingen Jeugdzorg en Maatschappelijke Zorg van de opleiding Sociaal Agogisch Werk als docent en loopbaanoriëntatie begeleider.

Ik heb ruim 42 jaar les-ervaring als docent agogische vakken, waaronder: sociaal-communicatieve vaardigheden, (ontwikkelings-) psychologie, methodiek, professionaliteit en kwaliteitszorg, omgangskunde, burgerschap en intervisie.

In 1986 heb ik aan de Rijks Universiteit Groningen mijn doctoraal studie Pedagogiek met als specialisatie orthopedagogiek afgerond. Naast mijn reguliere werkzaamheden in het onderwijs heb ik tal van verwante werkzaamheden verricht bij non-profitorganisaties, onder andere door het geven van advies, begeleiding en het verzorgen van workshops en cursussen. Daarnaast ben ik freelance werkzaam binnen de jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg als (ortho-) pedagoog. Hier begeleid ik zowel cliënten als begeleiders en verzorg ik scholing, super-  en intervisie.”

In mijn werk hanteer ik twee motto’s: “Het gaat pas goed, als het goed gaat als het fout gaat.” en “Als je de vlinder niet in de rups ziet, als je de vogel niet in het ei ziet, wat zie je dan in een kind waar je last van hebt?”